Více obrázků

Profesionální espresso Dual Boiler ES 9010

Doprava zdarma
EAN: 8590669139644
Kód: CES9010
23 990,00 Kč

Dostupnost: Skladem

Popis:

Kvalitní espresso Catler ES 9010 patří ke špičce ve své kategorii, a to i díky speciálně navrženým funkcím. Nyní doprava ZDARMA.

Popis produktu Profesionální espresso Dual Boiler ES 9010

Profesionální espresso Dual Boiler ES 9010

 

Srdcem profesionální espressa Catler ES 9010 je topný systém se dvěma nerezovými ohřívači vody. Samostatný ohřívač vody pro přípravu espressa s přesností +/- 1 °C a samostatný ohřívač vody pro tvorbu páry, které zajišťuje stálý výdej páry v okamžiku. Můžete tak současně připravovat espresso při optimální teplotě s dosažením maximální chuti a pěnit mléko. Navíc je spařovací hlava vybavena topným tělesem, který zajišťuje, že od začátku do konce extrakce kávy nebude v celém systému kolísat teplota.
 
Speciální funkce
Catler ES 9010 patří ke špičce ve své kategorii, a to i díky speciálně navrženým funkcím. Jednoduše a rychle si tak můžete upravit teplotu extrahované kávy, tlak předspaření a i dobu extrakce kávy. Rychlý ohřev, plnění zásobníku zpředu i zezadu, programovatelné dávkování kávy i nastavení hodin, automatické spuštění, možnost odvápnění v domácím prostředí, pomůcka pro zarovnání a správného množství kávy RazorTM atd., to vše je jen krátký výčet vlastností a funkcí, kterými je profesionální espresso ES 9010 vybaveno.
 
Zdokonalte své znalosti baristy a staňte se profesionálním baristou s profesionálním přístrojem.
 
Vnitřní vybavení
Téměř všechny profesionální přístroje na přípravu kávy jsou standardně vybaveny přetlakovým ventilem. Catler profesionální espresso ES 9010 není výjimkou. Tento plně komerční prvek vymezuje maximální tlak, a to v průběhu celé extrakce. Tím zabraňuje možné hořkosti kávy, která se může objevit právě díky chybějícímu přetlakovému ventilu, kdy dojde ke spálení kávy ve filtru. Druhou funkcí přetlakového ventilu je tzv. nízkotlaké předspaření. Díky této funkci dochází k postupnému zvyšování tlaku, který se tak rovnoměrně rozprostře po povrchu kávy ve filtru, aby byla zajištěna maximálně rovnoměrná extrakce kávy.
 
Dokonalý šálek kávy je výsledkem dokonalé kombinace několika vstupních faktorů – čerstvé mleté kávy, správně upěchované kávy, správného tlaku, předehřátého šálku a v neposlední řadě i teploty vody. Kolísáním teploty během extrakce dochází ke ztrátě pěny a výsledná káva ztrácí svou krásnou kávovou barvu během několika vteřin. Profesionální espresso Catler ES 9010 přichází s inovativní technologií kontroly teploty v průběhu celé extrakce. Elektronický PID systém zaznamenává teplotu v průběhu celé doby extrakce, vyrovnává kolísání teploty a zajišťuje stabilitu teploty během celého procesu.
 
 
Funkce
  • Programovatelná teplota extrakce kávy v rozmezí od 86 – 96 °C
  • Programovatelná teplota páry
  • Programování doby extrakce nebo objemu extrakce, a to jak pro 1, tak 2 šálky
  • Funkce nastavení doby a výkonu přespaření
  • LCD displej – 3 režimy zobrazení: teplota extrakce, doba extrakce, hodiny
  • Funkce automatického spuštění
  • Funkce nastavení hodin
  • Funkce automatického vypnutí
  • Funkce a průvodce odvápnění
  • Funkce obnovy továrního nastavení
  • Ruční nastavení objemu kávy
 
Příslušenství
  • 58mm široký nerezový držák filtru
  • 58mm tamper – odnímatelný, praktické uložení v přístroji
  • Zásuvka pro uložení příslušenství
  • Nerezová nádobka pro napěnění mléka
  • Filtry s jednoduchým dnem pro 1 a 2 šálky
  • Filtry s dvojitým dnem pro 1 a 2 šálky
  • Imbus
  • Pomůcka na čištění
  • Pomůcka pro dávkování kávy Razor TM

 

Technické parametry

  • Trojitý vyhřívací systém – 2 nerezové ohřívače vody a aktivně prohřívaná spářovací hlava
  • 2 samostatné ohřívače vody na přípravu kávy a generaci páry umožňují současně pěnit mléko a extrahovat kávu.
  • Komerční 58mm aktivně prohřívaná spařovací hlava se zabudovaným topným tělesem udržuje stálou teplotu při extrakci kávy.
  • Elektronický PID systém kontroly teploty s tolerancí +/- 1 °C.
  • Regulace tlaku pomocí přetlakového ventilu, který vymezuje maximální tlak.
  • Systém postupného zvyšování tlaku k rovnoměrnému nabobtnání a extrakci kávy
  • Systém dvou samostatných čerpadel pro přípravu kávy a generaci páry
  • Indikátor tlaku uvnitř držáku filtru
  • Bezpečnostní tepelná pojistka proti přetížení
  • 15barové italské čerpadlo
  • Okamžitý a stálý výdej páry nebo horké vody
  • Systém varovných kontrolek
  • Samostatný vývod horké vody
  • Komerční 360° otočná parní tryska se 3 otvory
  • 2,5l vyjímatelná nádržka na vodu s integrovaným vodním filtrem
  • Možnost plnění i ze shora
  • Plocha pro nahřívání šálků
  • Bezpečnostní systém zajištění s otočným mechanizmem
  • Vyjímatelná odkapávací miska s indikátorem Empty Me! 

     

Příprava espressa

Káva
Používate-li mletou kávu k přípravě espressa, pak ji skladujte ve vzduchotěsně uzavřené nádobě na chladném, suchém místě nejdéle však jeden týden, protože potom se ztrácí její aroma.
Nejlepší chuti a vůně dosáhnete s kávou namletou těsně před přípravou.
Zrnkovou kávu skladujte ve vzduchotěsné uzavřené nádobě na chladném a suchém místě a to nejdéle jeden měsíc.
Mletou ani zrnkovou kávu nikdy neuchovávejte v chladničce ani v mrazničce.

Proud vody
Dbejte na to, aby voda při spařování kávy proudila filtrem správnou rychlostí.
Je-li proud vody pomalý, pak bude káva vytékat příliš dlouho. Výsledkem bude tmavé a hořké espresso s nevzhlednou pěnou nejednotné barvy na povrchu.
Je-li proud vody příliš rychlý, pak káva vytéká pouze krátce a nestačí získat správnou chuť a aroma, espresso bude vodnaté s malým množstvím řídké pěny na povrchu.
Proud vody lze upravit použitím většího nebo menšího tlaku při pěchování kávy ve filtru
a také hrubším nebo jemnějším namletím kávových zrn.

Mletí kávy
Kupujete-li mletou kávu, pak jedině tu, ktrerá je určená přímo pro přístroje na přípravu  espressa/cappuccina.
Pokud si melete zrnkovou kávu sami, měla by být jemná, ale ne příliš, nebo dokonce práškovitá. Namletí kávy ovlivňuje rychlost, jakou voda protéká filtrem, a tím také výslednou chuť a vzhled připraveného espressa.

Pěchování kávy
Po odměření mleté kávy do fi ltru je třeba kávu upěchovat (stlačit) plochou stranou odměrky. Kávu byste měli upěchovat dost silně.Bude-li káva upěchována málo, proteče jí voda příliš rychle a káva se nestačí dostatečně vylouhovat. Bude-li však upěchována příliš, bude voda protékat dlouho a káva bude vytékat déle, než je třeba.
 

Recepty na výrobu kávy v espressu  

Flat White
Jedna dávka espressa v šálku doplněná napěněným mlékem. Nápoj pak tvoří 1/3 espressa, 1/3 napěněného mléka a 1/3 bohaté pěny.

 ESPRESSO
Aromatická káva výrazné chuti, známá také jako „short black“, se připravuje ze 7g mleté kávy.
Podává se v malých šálcích nebo sklenicích, v nichž je asi 30 ml kávy.

Káva LATTÉ
Tradiční ranní káva v Itálii a Francii, podávaná s čokoládovým croissantem nebo sušenkami.
Sklenice se do 2/3 naplní napěněným mlékem a přidá se jedna dávka Espressa.

Espresso je vhodné nalévat po stěně sklenice, aby zůstala zachována krémová konzistence s vrstvou dokonalé pěny na povrchu.

CAPPUCCINO
Opravdové cappuccino se servíruje velmi lehké, vlažné a tvoří jej 1/3 espressa, 1/3 napěněného mléka a poslední třetinu tvoří bohatá vrstva krémové pěny.
Krokem k dokonalosti je zakrýt polovinu povrchu pěny a druhou polovinu poprášit čokoládou.

 

Parametry produktu Profesionální espresso Dual Boiler ES 9010

Displej ano
Funkce horká voda ano
Materiál nerez
Nahřívání šálků ano
Prodloužená záruka 36měsíců
Příkon 2200 W
Tlak 15 Bar
Tryska na páru ano
Zásobník na vodu na 2,5 l