Jak sušit ovoce v sušičce?

Pro dokonalé uskladnění ovoce, můžete využít sušičky potravin různých typů. Většina sušiček je opatřena termostatem, ventilátorem a časovačem, který se po dokončení programu sám vypne. V dnešní době je na našem trhu velký výběr podle jakosti a podle ceny. Není ale pravdou, že ta nejdražší je nejlepší.

Příprava ovoce na sušení je velmi jednoduchá. Nejčastěji se suší jablka, která se mohou oloupat nebo sušit neoloupaná, nakrájená na měsíčky, kolečka nebo kousky. Hrušky sušíme podobně a je jen na vás, jestli jablka a hrušky zbavíte jader. Peckoviny sušíme bez pecek, nakrájené na kousky, vyjma švestek, které jsou pro tepelnou úpravu lepší s peckou. Ostatní plody, jako jsou maliny, jahody, ostružiny, borůvky, sušíme celé. Všechno ovoce pokládáme na síta jen jednou vrstvou.

Ovoce si po sušení zachová všechny vitamíny a minerální látky. Důležité je, že si nemusíte dělat starost se skladováním a tím, že se vám zkazí a že je vyhodíte. Pro uskladnění vám stačí kvalitní dózy, do kterých se vám vejde nepředstavitelné množství ovoce. Pak už je mít jen po ruce a v případě potřeby a chuti si z nich brát usušené ovoce. Tenhle způsob zpracování ocení zejména děti, které by nikdy nesnědly takové množství ovoce, kdyby bylo v přirozeném stavu.